fogászat

1053 Budapest, Ferenciek tere 3.
0620-435-9470     06-1-317-8618

  • English
  • Magyar
  • Italiano

Érdekességek

Mi a Q10?

A Q10-et 1957-ben fedezte fel Amerikában Wisconsin professzor, azonban csak jóval később 1977-ben jött rá a szintén amerikai származású P. Mitchel professzor a sejtekben betöltött szerepére. A Q10 „előneve” a „koenzim” azt jelenti, hogy egy olyan nem fehérje természetű kis méretű molekuláról van szó, amely a fehérjékhez kapcsolódva aktív enzimet hoz létre. Az energia termelő folyamat a sejtben (a mitokondriumban) megy végbe. A koenzim Q10-nek az a szerepe, hogy a sejtbe bejutott zsírt, szénhidrátot és fehérjét energia hordozóvá (ATP-vé) alakítsa. Amikor pedig a sejteknek energiára van szükségük, akkor lebontják az ATP-t és ezzel felszabadul a korábban megkötött energia. Ez az energia termelő és felhasználó folyamat minden sejt belsejében lejátszódik.

A szervezet hiányzó Q10 szintjének pótlásával felerősödik a szervezet energiatermelése. Energiára pedig nagy szükségünk van minden testi funkcióhoz: a légzéshez, az izommunkához, az immuntevékenységhez, a szellemi tevékenységhez stb.

A közelmúltban sikerült megoldani a Q10 előállítását és ezáltal lehetőség nyílt energia szintünk kedvező befolyásolására és az öregedési folyamatokat lelassítására. .Az még bizonyításra vár, hogy a Q10 ténylegesen meghosszabbítja-e az életet, de az már igazolódott, hogy Q10-zel táplált egerek tovább élnek.
A Q10 rendkívül hatékony, jól dokumentált hatással rendelkező étrendkiegészítő készítmény, amelyet már milliók szednek Európában az életminőségük megjavítására

 

Zymbion® Q10 Fogkrém

Ezt a fogkrémet a fogíny Q10 szintjének növelésére fejlesztették ki fogínybetegségben szenvedő páciensek számára. Használata különösen fontos azon betegek számára, akik foggyökérhártya-gyulladásban (periodontitis) szenvednek, döntően a szájban előforduló alacsony Q10 szint miatt. A készítmény a koenzim Q10-szint növelésével visszaállítja a fogínytasakok egészséges mikroflóráját, egyidejűleg csökkenti a lepedék mennyiségét, amelyek a baktériumok elszaporodásához vezetnek a szájüregben. A Zymbion Q10 Fogkrém (75 ml) ideális kiegészítője a napi fogápolásnak. Jótékony hatása fokozható a Bio-Quinoneä Q10 kapszula szedésével.
Használata: A fogakra és a fogínyre való felvitel után rövid ideig a fogínyen kell hagyni, és a lehető legkevesebb vízzel kiöblíteni.