fogászat

1053 Budapest, Ferenciek tere 3.
0620-435-9470     06-1-317-8618

  • English
  • Magyar
  • Italiano

Gyermek és felnőtt fogszabályozás

Ki ne szeretne egy önbizalmat sugárzó megnyerő mosolyt. Napjainkban nagyon fontos a magabiztos fellépéshez az ápolt szabályos fogazat. Sokan nem mernek felhőtlenül mosolyogni szabálytalan fogsoruk miatt. Ez nem csak a fiatalok de az idősebb korosztály problémája is lehet. Ennek megoldására alakítottunk ki minden esztétikai igényt kielégítő kezeléseinket ami a fogszabályozáson kívül más kiegészítő beavatkozást is lehetővé tesz a szabályos és szép fogsor érdekében.

A fogszabályozás az egyik legjobb lehetőség, hogy fogainak állását korrigálja. A nyugati országokban a rögzített készülékek viselése a gondosságot és ápoltságot tükrözi. Hazánkban is egyre népszerűbb lesz ez a típusú fogászati kezelés. Ne legyenek kétségei! Vágjon bele ha nincs megelégedve mosolyával. Segítségül felsorolunk egy-két készüléktípust a teljesség igénye nélkül.

A legegyszerűbb felosztás szerint két típusú készüléket különböztetünk meg:

1. Kivehető készülékek

Mint ahogy a neve is tükrözi éjszakai használatra alkalmas fogszabályozó készülékek ami az elváltozástól függően különböző tágítócsavarokat és rugókat tartalmaz. Ezek segítségével történik a fogelmozdítás. Használatuk általában 12 éves korig ajánlott de természetesen vannak ettől eltérő esetek is.

A kivehető készülékek hatékonysága nagyban függ attól, hogy a páciens mennyi ideig és milyen gyakorisággal hordja.

2. Rögzített készülékek

Ezen készülékek legfontosabb elemei a zárak vagy breckett-ek, amit speciális ragasztóval rögzítenek a fogakhoz. A zárak anyaga lehet fém, műanyag vagy porcelán. A zárakat ívekkel kötjük össze amiket gumikarikák rögzítenek a breckettekhez.

A rögzített készülékekkel pontosabb és finomabb fogelmozdítást érhetünk el.

A fogszabályozás menete egyszerűen megérthető a következő videó segítségével.