fogászat

1053 Budapest, Ferenciek tere 3.
0620-435-9470     06-1-317-8618

  • English
  • Magyar
  • Italiano

Implantátum

Fogaink elvesztése nemcsak testi hanem lelki problémákat is okozhatnak. Nem merünk mosolyogni, rossz a kedvünk nem tudjuk munkánkat teljes értékűen végezni.
 

Az implantátumok a hagyományos orvoslással szemben lehetőséget biztosítanak rögzített pótlás készítésére olyan esetekben is amikor már egyéb eszközökkel ennek megvalósítására nincsen mód.
 

A műgyökérbeültetés a modern fogpótlási módszerek közé tartozik. Anyaga titánból készül amit a szervezet könnyen és reakciómentesen befogad. A beültetések egész életünkön át betölthetik rágási és esztétikai funkciójukat.
 

Az implantáció menete:

A műtéteket alapos vizsgálat előzi meg. A kezelőorvos egy ingyenes konzultáció alkalmával felméri a beültetés lehetőségét és az előzetesen elkészített röntgen felvétel segítségével a beteggel együttesen megtervezik az elkészítendő pótlást. Kiegészítő vizsgálatként szükség lehet labor leletre is.

A műtétek csak megfelelő szájhigiéne esetében végezhetők el ezért fontos, hogy a kezelőorvos felkészítő tanácsait betartsuk.

A műtét helyi érzéstelenítéssel ambuláns módon történik. A beültetett műgyökereket varrattal zárjuk amit egy hét múlva eltávolítunk.

A gyógyulási szakasz általában 3 hónapig tart. Ezen időszak alatt a csontsejtek behatolnak a műgyökér pórusaiba, ezáltal stabil és erős rögzítés érhető el. A kontroll röntgen elkészítése után becsavarjuk a felépítményt ami tartja a leendő fogpótlást. A szokásos lenyomatvétel és fogtechnikai munkálatok után gyönyörű mosollyal ajándékozzuk meg pácienseinket.

Milyen előnyökkel jár az ilyen típusú fogpótlás?

Ha csak egy-két fogunk hiányzik akkor megőrizzük a hiányt határoló fogak épségét. Az implantátum segítségével nem kell fogat csiszolni és visszaállítható az eredeti esztétikai és rágófunkció is.

Sorvégi hiányok esetében hagyományos fogorvoslással csak kivehető fogpótlás készíthető. A műgyökér beültetésével rögzített hidakat készíthetünk ezzel is hozzájárulva pácienseink egészséges életmódjához.

Teljes foghiány esetén a csont vastagságától függően rögzített körhidat vagy a kivető fogpótlás stabilitását növelő pilléreket ültethetünk be. Mindkét esetben jelentősen növelhetjük komfortérzetüket és a rágófunkciót.