Korszerű gépparkkal, fogászati szolgáltatások széles palettájával várjuk kedves Pácienseinket

 

Szakorvosi konzultáció

A fogászati beavatkozások előtt felmérjük pácienseink fogazatának állapotát, kezelési tervet készítünk, szükség esetén rögzítjük az aktuális állapotot /lenyomatvétel vagy fotó/ és minden esetben elvégezzük a szájüreg rákszűrését. Írásban árajánlatot adunk a felmért kezelésekre és megbeszéljük a fogazat rendbetételének menetét.

Góc vizsgálat- konzultáció, szájvizsgálat, panoráma RTG

Ezt a vizsgálatot röntgen felvételek segítségével végezzük. Feltérképezzük, hogy a fogászati megbetegedés okozhat e más szervi elváltozást. Ez sajnos nagyon gyakran előfordulhat. A szájüregben és állcsontokban lappangó gyulladásos megbetegedések más szervekben is okozhatnak panaszokat. A megmagyarázhatatlan tünetek esetében mindig gondolnunk kell egy esetleges fogászati góc előfordulására is. Ha Önnek is vannak ilyen tünetei forduljon hozzánk bizalommal. Feltérképezzük és megoldjuk problémáját!

Ultrahangos fogkő eltávolítás

A fogkő a nyálban oldott ásványi anyagokból és a fogon maradt lepedékből képződik. A fogkőeltávolítás nagyon fontos a fogínygyulladás megelőzése érdekében, hiszen ha ez a gyulladás hosszabb ideig fennáll, csontpusztulást okozhat. Minden fogászati kezelés előtt a jó szájhigiéne és a kezelés kedvező kimenetele érdekében ultrahangos fogkőeltávolítást végzünk. Ez a kezelés az íny alatti „ láthatatlan „ fogköveket is képes eltávolítani majd kézi műszerrel a nehezen elérhető részeket tisztítjuk meg. Végezetül egy alapos polírozás teszi simává és fényessé fogsorukat. A fogkőeltávolítás minden páciensünknek fél évenként javasolt. Helyreállítjuk ezzel az íny és a fogak megfelelő tisztaságát illetve növeljük fogaik és fogpótlásaik élettartamát.

Az ultrahangos fogkő eltávolítás ára alsó és felső fogsoron: 12.000Ft

Szájhigiénés szaktanácsadás (instruálás, motiválás)

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy tájékoztassuk betegeinket a megfelelő szájhigiéne fenntartásának lehetőségeiről és a későbbi megbetegedések megelőzéséről. Ez általában egyéni vagy csoportos elméleti és gyakorlati útmutatást, oktatást jelent. A prevenció nemcsak a gyermekek, hanem a fiatal felnöttek esetében is nagyon fontos. Rengeteg kezelést, tömést vagy fogeltávolítást tudunk megspórolni azzal, ha rendszeresen ellenőriztetjük fogainkat és megfogadjuk a prevenciós tanácsokat. Sokat jelenthet, ha a frissen előtört maradó fogakat barázdazárással látjuk el, megakadályozván a szuvasodás lehetőségét. Mikor felnőtt pácienseink felkeresik rendelönket az éves ellenőrzés alkalmával, hozzák magukkal gyermekeiket, hogy játékos ismerkedéssel és hasznos tanácsokkal segítsük a kicsik egészséges fejlődését!

Air-brush sópolírozás

 

 

Az ultrahangos fogkőeltávolítás után végzett hagyományos polírozás kiegészítéseként ajánlatos igénybe venni a sópolírozást. Mint neve is tartalmazza egy ízesített speciális sóval átfújjuk a fogfelszíneket olyan területeken is, ahol nehezen tisztítható felszínek találhatók. Ilyenek a fogak belső felszínei vagy a fogközök. A különböző ételfestékek, kávé, tea vagy nikotin okozta elszíneződés ezzel az eljárással gyorsan és egyszerűen megszüntethető. Mivel a kezelés általában 10 percet vesz igénybe és nagyon látványos a változás nem szabad kihagyni a fogkőeltávolítás után, mivel nemcsak esztétikai jelentőséggel bír. A fogon levő apróbb lerakódások is precízen megszüntethetők és a fogfelszínek tisztábbak, fehérebbek és egészségesebbek lesznek.

Az Air-Brush sópolírozás az ultrahangos fogkőeltávolításnak kiegészítő kezelése.

Akkor mennyibe kerül a teljes kezelés?

Az ultrahangos fogkő eltávolítás ára alsó és felső fogsoron: 12.000Ft

Air-brush sópolírozás ultrahangos fogkőeltávolítással 16.800Ft

Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, jelentkezzen be most szakképzett dentálhigiénikusainknál.

Rendelői fogfehérítés

A rendelői fogfehérítések egyik típusa a LED lámpás fogfehérítés, mely közkedvelt kezelés pácienseink körében. A fogfehérítő anyag hatékonyan és biztonságosan fehéríti ki fogait. A beavatkozás lényege, hogy a fogfehérítő gél, melyet a fogak felszínére felviszünk, egy hideg fényes lámpa segítségével kerül aktív állapotba. A kezelés előtt minden esetben fogorvosi konzultáció szükséges, hogy az esetlegesen kezelendő fogakat ne érje káros hatás. Ez csak abban esetben fordulhat elő, ha szuvas vagy abradált fogak kerülnek fehérítési beavatkozásra.

A fogfehérítés lépései:

Az eljárás első lépéseként minden esetben ultrahangos fogkőeltávolítást végzünk a felületi szennyeződések megszüntetése érdekében.
A fehérítő anyag felhelyezése előtt az íny védelmét kell biztosítani egy speciális folyékony kofferdam segítségével.
A fehérítő felhelyezése után 20 perces LED lámpás aktiválási időszak következik.
Az első fehérítő anyag lemosása után újabb 20 perc aktiválás teszi teljessé a kezelést.
Végül az eredmény ellenőrzése után, valamint az otthoni fogápolási tanácsok bírtokában, vidáman és gyönyörű mosollyal távozhat rendelőnkből.

Kezeléssel kapcsolatos fontos információk

A fogfehérítési eljárás nem ajánlott a következő esetekben:

-18 éves kor alatt a fogbélben előforduló irritáció miatt
-Terhesség és szoptatás idején
-Szuvas fogak, rosszul záródó tömések esetén

Otthoni fogfehérítés

Ez a videó szemlélteti az otthoni fogfehérítés menetét.

Otthoni fogfehérítés

Azon kedves Pácienseink számára, akik otthonukban, kényelmesen bár kicsit hosszabb idő alatt szeretnék szép fehérré varázsolni fogaikat, az otthoni fehérítési eljárást javasoljuk. Az amerikai típusú Opalescens fogfehérítő gél a teljes fogsor fehérítésére alkalmas carbamid peroxidiot tartalmazó zselé, ami többféle koncentrációban és ízesítésben is rendelkezésükre áll. A napi 2-4 órás használat után vakító fehérséget kaphatunk és ezt akár pár nap alatt is elérhetjük. Az otthoni fehérítés további előnye, hogy egyéni fehérítő sínt készítünk, amit bármikor otthon, nyaralás vagy utazás alatt, vagy amikor csak úgy érezzük, hogy egy kicsit világosabb fogakat szeretnénk, feltehetjük, és újra széppé varázsolhatjuk fogsorunkat.
A készítmény 10 és 16%-os kiszerelésben kapható. A magasabb koncentrációjú anyaggal gyorsabb eredményt érhetünk el.

Lézeres fogfehérítés

Biolase lézeres fogfehérítés

A lézeres fogfehérítés a leghatékonyabb és legkíméletesebb, napjaink új innovatív fogfehérítési eljárása közé tartozik. Garantáltan biztosítja tökéletes mosolyát így a mindennapi életben is szép természetes fogakat kölcsönöz. Önnek is jár a magabiztos külső, amihez a Biolese lézeres fogfehérítési eljárás a legbiztosabb út.

A Biolase lézeres fogfehérítés előnyei:

 • gyors, mert egy alkalommal történik a kezelés
 • a fehérséget több mint egy éven át is megtarthatja
 • a fog mélyebb rétegeibe is behatol, így biztosítja, hogy eredményesebb a többi eljárással szemben
 • nem melegíti fel a fogakat ezért a kezelés fájdalommentes

A Biolese lézeres fogfehérítés lépései:

 • a fogak professzionális tisztítása ultrahangos fogkőeltávolítási módszerrel
 • a fogak felületének polírozása speciális polírozó anyaggal
 • az ínyre védő réteget helyezünk fel, ami biztosítja az íny védelmét a kezelés alatt
 • speciális Laser White gél felhelyezése a fogakra
 • a géllel bekent fogak Biolase lézeres készülékkel történő megvilágítása
 • a megvilágítás foganként 20-30 másodpercig történik
 • ezt a kezelést pár perc pihentetés után megismételjük
 • a kívánt fehérség elérése után a gélt lemossuk a fogakról

A Biolese lézeres fogfehérítést kiegészítheti egy otthoni fogfehérítő csomaggal is, így mosolya és fogai fehérsége korlátlan ideig megtartják csillogó szépségüket. Mindkét fogfehérítési eljárás önmagában is nagyon hatékony, de együttes alkalmazás esetén a legjobb megoldás a fogfehérítési eljárások között. Ezzel a kombinált módszerrel nem csak megtarthatja, hanem igény szerint világosíthatja és így fokozhatja fogai szépségét. Keresse a Forever Whitness csomagot!

Érzékeny fogak kezelése

 

Swarovski fogékszer

 

Fogtömés

Rendelőnkben a fogszuvasodások túlnyomó részét fehér esztétikus tömésekkel szüntetjük meg. Napjainkban a tömőanyagok rendkívüli fejlődésén mentek keresztül ezért esztétikus jól rögzülő, nagy teherbíró képességű tömőanyagok birtokában szép és igényes töméseket készítünk. Az egyre gyakrabban felmerülő fémallergiák esetében az amalgámtöméseket eltávolítjuk és „láthatatlan” töméssel pótoljuk. Így nemcsak az esztétikai igényeknek teszünk eleget, hanem egészségesebb, fémmentes környezetet biztosítunk a szájüregben is.

Gyökérkezelés

Mindannyian rettegünk ettől a beavatkozástól mert az a tévhit terjedt el, hogy a gyökérkezelés minden esetben fájdalmas. Ez természetesen nem igaz sőt bizonyos esetekben érzéstelenítés nélkül sem érzünk semmit. Gyökérkezelés alkalmával fúróval eltávolítjuk a szuvas foganyagot majd gyökérkezelő tűkkel kivesszük a fog belsejében levő pulpát és kitisztítjuk a gyökércsatornákat. A legtöbb esetben azonnal le is zárhatjuk a csatornákat, de kivételes alkalmakkor nyitva kell hagynunk a fogat, hogy a csontban levő gyulladásos folyamat könnyebben gyógyuljon. Pár nap múlva gyógyszeres töméssel látjuk el a gyökércsatornákat később véglegesen lezárjuk. Ennek a fogászati kezelésnek a legfontosabb célja, hogy megtartsuk a fogakat, hiszen eltávolításuk esetén gondoskodnunk kell pótlásukról és ez nem csak többletköltséget, hanem esetenként ép fogak feláldozását is jelentheti.

Legfontosabb irányelvünk,

hogy minden fogászati problémáját egy helyen és a legmagasabb tudásunk szerint oldjuk meg. Szakorvosaink állandó képzésben részesülnek minek eredményeként a legmodernebb technikákat alkalmazzuk kezeléseink során. Precíz, pontos munkát igényes kivitelezést garantálunk.

Prevenciós tanácsadás

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy tájékoztassuk betegeinket a megfelelő szájhigiéne fenntartásának lehetőségeiről és a későbbi megbetegedések megelőzéséről. Ez általában egyéni vagy csoportos elméleti és gyakorlati útmutatást, oktatást jelent. A prevenció nemcsak a gyermekek, hanem a fiatal felnöttek esetében is nagyon fontos. Rengeteg kezelést, tömést vagy fogeltávolítást tudunk megspórolni azzal, ha rendszeresen ellenőriztetjük fogainkat és megfogadjuk a prevenciós tanácsokat. Sokat jelenthet, ha a frissen előtört maradó fogakat barázdazárással látjuk el, megakadályozván a szuvasodás lehetőségét. Mikor felnőtt pácienseink felkeresik rendelönket az éves ellenőrzés alkalmával, hozzák magukkal gyermekeiket, hogy játékos ismerkedéssel és hasznos tanácsokkal segítsük a kicsik egészséges fejlődését!

Ingyenes állapotfelmérés, rákszűrés

A fogászati beavatkozások előtt felmérjük pácienseink fogazatának állapotát, kezelési tervet készítünk, szükség esetén rögzítjük az aktuális állapotot /lenyomatvétel vagy fotó/ és minden esetben elvégezzük a szájüreg rákszűrését. Írásban árajánlatot adunk a felmért kezelésekre és megbeszéljük a fogazat rendbetételének menetét.

Góc keresés

Ezt a vizsgálatot röntgen felvételek segítségével végezzük. Feltérképezzük, hogy a fogászati megbetegedés okozhat e más szervi elváltozást. Ez sajnos nagyon gyakran előfordulhat. A szájüregben és állcsontokban lappangó gyulladásos megbetegedések más szervekben is okozhatnak panaszokat. A megmagyarázhatatlan tünetek esetében mindig gondolnunk kell egy esetleges fogászati góc előfordulására is. Ha Önnek is vannak ilyen tünetei forduljon hozzánk bizalommal. Feltérképezzük és megoldjuk problémáját!

Kivehető és fix pótlások

A fogpótlások igényes és jó megjelenésre törekvő életünkből nem hiányozhatnak. Napjainkban a fogpótlások rendkívüli fejlődésen mentek keresztül és szinte minden igényt kielégítenek. Minden típusú foghiányra kedvező megoldást tudunk ajánlani. A fogpótlások készítését alapos vizsgálat előzi meg és az esetleges előkészítések és megfelelő szájhigiéne kialakítása után a páciens több megoldási lehetőség közül válogathat. Kivehető pótlást akkor készítünk, ha már nincs elegendő fog a pótlás rögzítéséhez, híd megtartásához. Ilyen esetekben meglévő fogakat híddal kötjük össze majd a kivehető részt „ láthatatlan” rögzítéssel kapcsoljuk a fix részhez. Ezáltal esztétikusabb és stabilabb fogpótlást biztosítunk. A rögzített pótlások élethű, esztétikus mosollyal ajándékozzák meg pácienseinket. A fémkerámia koronák és hidak mellett fémmentes pótlásokat is készítünk. Ezek az allergiamentes hidak nagyon fontosak fémallergiás betegeinknek. E megoldások mellett rendelőnkben még készülnek aranykerámia, titán kerámia, valamint cirkon kerámia pótlások is. A rögzített pótlások működését megnézhetjük a következő animáció segítségével.

Cirkónium koronák és hidak

Cirkónium a fogorvoslásban

Szeretné régi, esztétikailag nem megfelelő koronáit szebbekre cseréltetni? Esetleg fém allergiája van, és nem viselhet fémtartalmú fogpótlásokat? A hagyományos fémkerámia korona erős, de szürke vagy aranyszínű fémváza sok problémát vetett fel az elmúlt évtizedekben. Ezek között említhetjük az egyre gyakoribb fémallergiát, illetve a nem megfelelő esztétikai hatást. A hagyományos fémkerámia koronák fémváza ugyanis a fényt nem engedi át, ezért az így készült koronák áttetszősége a természetes fogakétól láthatóan eltérő.

Cirkónium és alkalmazása a fogorvosi gyakorlatban.

Ha a mindenki által ismert Mengyelejev-féle periódusos rendszert elővesszük, abban a 40. helyen találhatjuk a cirkónium nevű elemet. Ezt az elemet cirkonnak is nevezik. Nagyon kemény, szilárd anyag, amely még az acélt is képes metszeni. Kémiailag igen ellenálló, csak a tömény kénsav oldja fel. .A cirkóniumból (Zr) oxigén felvétele mellett (O2) cirkónium-dioxid (ZrO2) jön létre, amely majdnem minden cirkontermék alapját képezi A cirkónium-dioxid egy csúcsminőségű kerámia, amelyet már évtizedek óta alkalmaznak, pl. a művi csípőprotézisek készítésénél. A mai modern fogászatban a cirkónium-dioxid (cirkon) dinamikus fejlődése és térhódítása figyelhető meg, mivel rendkívül sokoldalú, erős és esztétikailag tökéletes. A mai ismereteink szerint a cirkónium a legmodernebb és legjobb minőségű fogászati anyag. Hogy miért csak az utóbbi években kezdett igazán elterjedni a fogászatban, annak oka, hogy a cirkónium-oxid fogpótlások elkészítése nagyon speciális, úgynevezett CAD/CAM rendszert igényel, így a hagyományos fogtechnikai laboratóriumok önmagukban nem alkalmasak annak elkészítésére. Csak az 1990-es években kezdett elterjedni, amikor megjelentek az ún. CAD/CAM rendszerek. A cirkónium-oxid feldolgozása ugyanis kizárólag ezen számítógépes rendszer alkalmazásával lehetséges. Ha azt akarja, hogy fogpótlása olyan legyen, mint az eredeti fogai, mindenképp cirkóniumból készülő hidat vagy koronát kérjen orvosától. A cirkóniumot ugyanis lehet úgy színezni, hogy illeszkedjen a környezetében lévő egészséges fogak színéhez.

A cirkónium fogpótlások készítésének menete a következő:

A fogakról vett lenyomatról pontos gipszminta készül
A gipszmintát a technikus egy speciális scennerbe helyezi, amely a minta minden egyes pontját lézer letapogató segítségével képponttá alakítja és a számítógépbe viszi
A fogtechnikus a számítógépen grafikusan megjeleníti a készülő fogpótlás vázát, kialakítja nagyságát, formáját stb.
A kapott információk alapján egy számítógép által vezérelt robot mikrométeres pontossággal kifaragja a kért vázat a cirkóniumoxid tömbből
Erre a vázra a technikus rétegenként felépíti a normál leplező kerámiát, színezi, alakítja a fogorvos és a páciens igényei szerint
A tökéletesen esztétikus és élethű fogpótlást az orvos a lecsiszolt fogcsonkra ragasztja

Foghiány pótlására mindenképp olyan megoldást válasszunk, ahol a porcelán leplezés alatt valamilyen vázanyag van. A váz nélküli megoldások, mint a préskerámia, nem tartósak, sérülékenyek, könnyen törnek, bár esztétikai hatásuk kiváló. A cirkon (fémmentes) fogpótlás fényáteresztő képessége természetes, a fény képes rajta áthatolni, hasonló mértékben mint a természetes fogakon. Egy jól sikerült cirkon korona, még egy szakember számára is nehezen észrevehető.

ELŐNYÖK

Koronák, hidak nem tartalmaznak fémet, nincs fém-allergia
Színük azonos a valódi fogakéval
Úgy színezhető, hogy illeszkedjen a környezetében lévő egészséges fogak színéhez,
Biokompatibilitás azonos az aranyéval
Kb- 4x nagyobb mechanikai szilárdság. Az erős váznak köszönhetően többtagú híd is készíthető
Nincs szürke ínyszél
CAD-CAM technológia miatt nagy pontosság, ezért a másodlagos szuvasodás esélye minimális
Nem keletkezik mellette ínygyulladás, ínyvisszahúzódás
Nem vezeti az elektromosságot, így nincs többé fémes szájíz, galvanizáció, fémvegyületek oldása a nyálban
Védelmet nyújt a kellemetlen hideg- melegérzékenység ellen
Szövetbarát, nem okoz allergiás reakciót
A fog vállas előkészítését igényli, így nem alakul ki ínygyulladás, ínyvisszahúzódás

HÁTRÁNYOK

Elkészítési idő: kb. 2 hét
Több foganyagot kell eltávolítani
Költségesebb

Mikor ajánljuk a Cirkónium koronát?

Régi „szürke szélű” fémkerámia korona cseréjére
Gyökérkezelt, elszíneződött fognál,
Fémcsappal megerősített fognál
Foghiány esetén esztétikus hídpótlás készítésére
Fogbeültetés (implantátum) esetén

 

Jelentkezzen be most!

Válassza ki fogorvosát!

Porcelán héjak

A frontfogak elszíneződésekor illetve törésekor héjkerámiát alkalmazhatunk. Ez azt jelenti, hogy a fogak elülső felszínéből 0,5-1mm foganyagot távolítunk el és lenyomatvétel után egy következő kezelés alkalmával ragasztjuk be az elkészített minden esztétikai igénynek megfelelő pótlást.

Implantátum

Fogaink elvesztése nemcsak testi hanem lelki problémákat is okozhatnak. Nem merünk mosolyogni, rossz a kedvünk nem tudjuk munkánkat teljes értékűen végezni. Az implantátumok a hagyományos orvoslással szemben lehetőséget biztosítanak rögzített pótlás készítésére olyan esetekben is amikor már egyéb eszközökkel ennek megvalósítására nincsen mód. A műgyökérbeültetés a modern fogpótlási módszerek közé tartozik. Anyaga titánból készül amit a szervezet könnyen és reakciómentesen befogad. A beültetések egész életünkön át betölthetik rágási és esztétikai funkciójukat. Az implantáció menete: A műtéteket alapos vizsgálat előzi meg. A kezelőorvos egy ingyenes konzultáció alkalmával felméri a beültetés lehetőségét és az előzetesen elkészített röntgen felvétel segítségével a beteggel együttesen megtervezik az elkészítendő pótlást. Kiegészítő vizsgálatként szükség lehet labor leletre is. A műtétek csak megfelelő szájhigiéne esetében végezhetők el ezért fontos, hogy a kezelőorvos felkészítő tanácsait betartsuk. A műtét helyi érzéstelenítéssel ambuláns módon történik. A beültetett műgyökereket varrattal zárjuk amit egy hét múlva eltávolítunk. A gyógyulási szakasz általában 3 hónapig tart. Ezen időszak alatt a csontsejtek behatolnak a műgyökér pórusaiba, ezáltal stabil és erős rögzítés érhető el. A kontroll röntgen elkészítése után becsavarjuk a felépítményt ami tartja a leendő fogpótlást. A szokásos lenyomatvétel és fogtechnikai munkálatok után gyönyörű mosollyal ajándékozzuk meg pácienseinket. Milyen előnyökkel jár az ilyen típusú fogpótlás? Ha csak egy-két fogunk hiányzik akkor megőrizzük a hiányt határoló fogak épségét. Az implantátum segítségével nem kell fogat csiszolni és visszaállítható az eredeti esztétikai és rágófunkció is. Sorvégi hiányok esetében hagyományos fogorvoslással csak kivehető fogpótlás készíthető. A műgyökér beültetésével rögzített hidakat készíthetünk ezzel is hozzájárulva pácienseink egészséges életmódjához. Teljes foghiány esetén a csont vastagságától függően rögzített körhidat vagy a kivető fogpótlás stabilitását növelő pilléreket ültethetünk be. Mindkét esetben jelentősen növelhetjük komfortérzetüket és a rágófunkciót.

Gyermek és felnőtt fogszabályozás

Ki ne szeretne egy önbizalmat sugárzó megnyerő mosolyt!

Napjainkban nagyon fontos a magabiztos fellépéshez az ápolt szabályos fogazat. Sokan nem mernek felhőtlenül mosolyogni szabálytalan fogsoruk miatt. Ez nem csak a fiatalok de az idősebb korosztály problémája is lehet. Ennek megoldására alakítottunk ki minden esztétikai igényt kielégítő kezeléseinket ami a fogszabályozáson kívül más kiegészítő beavatkozást is lehetővé tesz a szabályos és szép fogsor érdekében. A fogszabályozás az egyik legjobb lehetőség, hogy fogainak állását korrigálja. A nyugati országokban a rögzített készülékek viselése a gondosságot és ápoltságot tükrözi. Hazánkban is egyre népszerűbb lesz ez a típusú fogászati kezelés. Ne legyenek kétségei! Vágjon bele ha nincs megelégedve mosolyával.

Segítségül felsorolunk egy-két készüléktípust a teljesség igénye nélkül.

A legegyszerűbb felosztás szerint két típusú készüléket különböztetünk meg:

1. Kivehető készülékek 

Mint ahogy a neve is tükrözi éjszakai használatra alkalmas fogszabályozó készülékek, ami az elváltozástól függően különböző tágítócsavarokat és rugókat tartalmaz. Ezek segítségével történik a fogelmozdítás. Használatuk általában 12 éves korig ajánlott, de természetesen vannak ettől eltérő esetek is. A kivehető készülékek hatékonysága nagyban függ attól, hogy a páciens mennyi ideig és milyen gyakorisággal hordja.

2. Rögzített készülékek

Ezen készülékek legfontosabb elemei a zárak vagy breckett-ek, amit speciális ragasztóval rögzítenek a fogakhoz. A zárak anyaga lehet fém, műanyag vagy porcelán. A zárakat ívekkel kötjük össze, amiket gumikarikák rögzítenek a breckettekhez. A rögzített készülékekkel pontosabb és finomabb fogelmozdítást érhetünk el.

És most nézzünk meg néhány készüléket részletesebben is:

Fém fogszabályzó készülékek

A hagyományos nikkelmentes fém fogszabályzóval, eredményes kezelést tudunk biztosítani alacsonyabb árfekvésben. Kedvező tulajdonsága miatt közkedvelt fiatal pácienseink körében. Önligírozó típusa lágy erőkkel biztosítja a fogak mozgatását, így gyorsabb eredményt érhetünk el vele. Külföldön élő pácienseinknek is ajánlott a ritkábban történő aktíválások miatt.

Esztétikus fogszabályzó készülékek

A porcelán, szinte alig látható fogszabályzó készülék, felnőtt pácienseink kedvence. A cserélhető ív fehér teflonos bevonatot kapott, a tökéletes esztétikus hatás eléréséhez. Zafir kristályos készülékeink áttetszően csillognak, ezzel is fokozva az esztétikai hatást.

Láthatalan fogszabályzó

Ez a készülék átmenetet képez a kivehető és rögzített készülékek között. Napi 20-22 órát szükséges viselni, de evéskor, tisztításkor eltávolítható. Az átlátszó műanyag sín-sorozat CAD-CAM technológiával készül, amely pontosan illeszkedik a fogsorra. Általában a front régió torlódásának korrekciójára alkalmazható. Nagyon keresett fogszabályozási módszer.

 

Fogszabályzással kapcsolatban keresse fel szakorvosainkat:

Dr. Zsoldos Eszter

Dr. Geszler Edit

Jelentkezzen be most!

Láthatatlan fogszabályzó

A hagyományos technológiával alkalmazott rögzített készülékek a legkülönbözőbb ortodonciai esetekben biztosággal használhatók és kiváló eredményeket érhetünk el velük.

A láthatatlan fogszabályzó azonban esztétikai lehetőségével egy új teret nyit azon pácienseinknek, akiknek fontos a szabályos fogazat biztosítása, de ennek eléréhez olyan készüléket szeretnének, ami környezete számára nem látható.

 

Mik az előnyei ennek a kezelési módszernek?

Esztétikus – viselése szinte láthatalan

Higiénikus – mivel a készülék kivehető, könnyen tisztítható, ezáltal a szájhigiéne fenntartása egyszerűen biztosítható szemben a rögzített készülékekkel, ahol magasabb a fogszuvasodás veszélye.

Kényelmes – hamar megszokható, szinte észre sem vehető hordás közben.

Kiszámítható – a digitalis tervezésnek köszönhetően a végeredmény és a kezelés időtartama tervezhető

Gyors – egyszerre egy időben több fogat is tudunk különböző irányokban mozgatni.

Pontos – CAD-CAM technológiával, maximális pontossággal, digitalis úton készülnek, így mindig a megfelelö helyen és mértékben gyakorolnak hatást a fogakra.

Biztonságos – sportolás közben is biztonsággal használható

A kezelés fázisai:

1. Lenyomat vétel
2. Videó filmmel szemléltetjük a fogak mozgását és az eredményt, melynek illusztrációját itt tekintheti meg
3. Tervek elfogadása
4. Modellek 3D nyomtatása és a sínek gyártása
5. Sínek átadása a pontos használati tájékoztatóval
6. Havi ellenőrzés és a változások rögzítése

Szeretettel várjuk egy ingyenes konzultációra!

Jelentkezzen be most!

Ínysorvadás kezelése

Az ínysorvadás napjaink elterjedt betegsége közé tartozik. Fontosnak tartjuk a kiváltó okok feltárását majd ennek ismeretében konzervatív, gyógyszeres, mágneses kezelést alkalmazunk vagy sebészi beavatkozásra kerül sor. A fogágybetegség kezdeti tünetei a fogínyvérzés vagy az íny fájdalma lehet, ami fogmosáskor vagy fogselyem használatakor jelentkezhet. Ha az íny gyulladása sokáig fenn áll fájdalom, erősödő vérzés, rossz lehellet vagy már mozgó fogak is jellemzik az elváltozást. Ilyen estekben haladéktalanul forduljon fogorvoshoz, hogy a folyamat megálljon és újra egészségesek legyenek fogai.

Meggyőztük? Ne habozzon, kérjen időpontot