Óvjuk egészségünket, ellenőrizzük fogainkat

Ügyeljünk fokozottan ősszel-télen fogainkra

 

Segítsük immunrendszerünket a hidegebb évszakokban is

Bár még gyönyörűen süt a nap, és csodás, színes arcát mutatja az ősz, napról napra hidegebb az idő, a természet szép lassan nyugovóra tér. Immunrendszerünk, testünk védelmi rendszere egyre gyengül, ilyenkor védtelenebbek vagyunk a különböző kórokozókkal szemben. Fogaink állapota nagyban befolyásolja egészségünket, ezért érdemes kiemelt figyelmet fordítani az egészséges fogazat fenntartására. De mire ügyeljünk, mit kell tennünk, hogy egészségünk ne szenvedjen csorbát a tél leple alatt?

Fogaink és egészségünk

Voll és Kramer német orvosok fedezték fel, hogy kölcsönös kapcsolat van a fogak és bizonyos szervek, testfelületek, között. Bioelektromos mérési módszerekkel, az úgynevezett Voll-féle elektroakupunktúrával bizonyították, hogy a fogak megbetegedésének hatására a bőr meghatározott akupunktúrás pontjain mérhető változások lépnek fel.Ha fogainknál valamilyen kórós elváltozás alakul ki, akkor testünk egy másik pontján gyulladás, fájdalom jelentkezhet.

Nem minden esetben érzékeljük a fogak vagy szájképletek megbetegedéseit ezért ajánlatos fél évente ellenőrzésre jelentkezni. A nem megfelelő szájhigiéne hasonló tüneteket okozhat ezért fontos az évenkénti fogkőeltávolítás ami csökkenti a fogínyvérzést és a baktériumok megtelepedését is.

Állapotfelmérés a Qualydent Fogászatban

Belvárosi fogászatunkban a teljes állapotfelmérés során digitális panoráma RTG felvétel segítségével szűrjük ki a fogászati elváltozásokat. A diagnózis megállapítása után kezelési tervet készítünk és teljes körű tájékoztatást adunk a nálunk használatos anyagokról és kezelési eljárásokról.

Fogászati akciónk keretében az állapotfelmérés most teljesen ingyenes!

Jelentkezzen be most!

Az árakról itt tájékozódhat

Ha szeretne konzultációt kérni,

keresse dentálhigiénikusainkat bizalommal