Gyönyörű fogsor – a fogszabályozó sosem késő

 

Manapság  már semmi szükség rá, hogy takargassuk mosolyunkat. A fogszabályozás életünk bármely szakaszában elvégezhető, sőt, kimondottan trendi felnőttként a fogszabályozó viselete.

A fogszabályozást sokan tekintik esztétikai kérdésnek és kétségtelen tény, hogy legtöbben azért fordulnak fogszabályozó szakorvoshoz, mert szebb mosolyt szeretnének. A fogszabályozás azonban az esztétikai hatáson túl jelentősen hozzájárul fogaink egészségének a megőrzéséhez is.

Fogszabályozó segítségével viszonylag rövid időn belül segíthetünk a deformált, sérült fogsoron, megszüntethetjük a réseket a fogak között, eltűnhet a gyakori félreharapás.

Ha fogaink helyzete eltér a normálistól és változtatni szeretnénk ezen, akkor a megfelelő professzionális fogszabályzó kezeléssel és a Qualydent Fogászat fogszabályzó szakorvosa segítségével rövid időn belül esztétikusabbá, szebbé tehető a mosolyunk. Manapság  már semmi szükség rá, hogy takargassa mosolyát.

A legújabb fogszabályozó eljárásoknak és önligirozó készülékeknek köszönhetően, a fogszabályozás már 6 éves kortól elkezdhető és maximális időtartama 1-2 év, ezután ott lesz egy új, eddig ismeretlen, mosolygós, sikerekkel teli élet!

Kinek van szüksége fogszabályozásra?

A saját fogak szabályozása kíméletesebb és költségkímélőbb, mint a helyettesítő fogpótlások készítése vagy a fogtorlódások miatt kialakult szuvasodások kezelése. Segítségével sok esetben megelőzhető a rendellenes erőhatások miatt létrejött fogágybetegség kezelése. A fogszabályozás tehát lehetővé teszi a saját foganyag megőrzését és ráadásul végleges megoldást nyújt a szabálytalanul álló fogak problémájának megoldásában.

Javasolt mindenképpen konzultálnia egy fogszabályozó szakorvossal, hogy pontos képet kapjon az Ön előtt álló lehetőségekről.

Fogszabályozóra tehát akkor van szükségünk, ha fogaink nem állnak szabályosan és ezen változtatni szeretnénk a fesztelen mosoly érdekében, vagy szeretnénk elkerülni a jövőbeni egészségügyi problémákat.

A jó hír az, hogy a modern fogszabályozás már olyan kíméletes lehetőségeket nyújt erre, melyek kortól függetlenül látványos eredményeket produkálnak.

Mit tesz a fogszabályozó az Ön fogaival?

A fogszabályozás egy kíméletes, de határozott módszer arra, hogy a helytelen pozícióban álló fogait 18-24 hónap alatt megfelelő helyzetbe állítsa (természetesen nem csak esztétikai szempontok alapján, hanem az anatómiai szempontok messzemenő figyelembe vételével).

A fogszabályozás célja nem csak a fogsor esztétikájának kialakítása, hanem a harapási és rágási rendellenességek megszüntetése, mely a fogak rendezetlen helyzete miatt alakulhat ki. A rendellenes harapásnak hatása van a rágásra, a fogmosásra, a mosolyra. A kusza fogakat nehezebb tisztítani, melynek következében fogszuvasodás és ínybetegségek alakulhatnak ki, a fogak letörhetnek, helytelen hangképzés és beszédhibák jelentkezhetnek.

Gyermekek esetében folyamatosan figyelemmel kell kísérni a fogazat fejlődését, így akár már 7-8 éves korban elkezdődhetnek bizonyos fogszabályozó kezelések, melyek sokat segíthetnek a későbbi fogsor kialakulásában. A kiálló fogak könnyebben letörhetnek, a keresztharapás pedig rossz irányú növekedést és egyenetlen fogsort eredményezhet.

Ha szeretne fogszabályozót, vagy kér egy szakorvosi konzultációt,

keressen minket bizalommal